WERKWIJZE

Novalishoeve is een zorgboerderij waar cliënten vanaf 14 jaar met een psychische- of psychiatrische zorgvraag begeleid worden. Ook mensen met een licht verstandelijke beperking kunnen bij ons terecht. Wij maken deel uit van de Raphaëlstichting.

Bewoners

IeIedere cliënt heeft zijn eigen zorgvraag; wij stemmen onze begeleiding daarop af. Mogelijk heeft een cliënt eerdere behandelingen gehad via andere zorgpartners. Novalishoeve kan dan een geschikte vervolgplek zijn. Bij ons ligt de therapeutische waarde in het leven en werken op de boerderij. Ritme en structuur spelen hier een belangrijke rol. Novalishoeve hanteert een fase-gerichte ontwikkeling. We onderscheiden daarbij drie ontwikkelingsfasen. De eerste staat in het teken van het aankomen, tijdens de tweede fase verbinden de cliënten zich met de zorgboerderij en in de derde fase komt het loslaten of verdiepen. In de derde fase kun je het wonen een appartement op ons erf als een opstapje zien naar (begeleid) zelfstandig wonen. Bewoners voeren een aantal zaken zelfstandig uit, zoals koken en schoonhouden van hun appartement. Cliënten die niet kunnen doorstromen naar een meer zelfstandige woonvorm, blijven aan hun persoonlijke ontwikkeling werken. We noemen deze fase: 'verdiepen'.

Begeleid zelfstandig wonen

Wie eraan toe is, kan doorstromen naar wooneenheid in Den Burg. Je woont dan zelfstandig, maar met begeleiding van zorgverleners in de namiddag en avond. De begeleiding is gericht op zelfredzaamheid. Bedoeling is dat bewoners zoveel mogelijk zelfstandig leven, met alles wat daarbij komt kijken. Denk maar aan een gezonde maaltijd koken of de administratie beheren. Binnen deze setting bieden wij cliënten een dagbestedingsplek op de Novalishoeve. Een andere mogelijkheid: arbeidsparticipatie bij een lokaal bedrijf, eventueel in samenwerking met een uitkerende instantie.

Novalishoeve heeft een samenwerkingsovereenkomst met Stichting Woontij. Het zorgt voor een soepele doorstroming naar begeleid zelfstandig wonen. Dit realiseren wij via een 'verdienwoning'. Een cliënt heeft daarbij het eerste jaar nog een zorgovereenkomst met de Novalishoeve. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van de ambulante begeleiding, waarbij we individueel afspraken maken over het aantal noodzakelijke begeleidingsuren.

Download hier het aanmeldingsformulier:

Aanmeldingsformulier Novalishoeve

COMFORTZONE

Soms moet je uit je comfortzone om een stapje verder te komen. Dat doen onze ijsverkopers! In de zomer vullen ze de ijskar en rijden ze naar onze vaste verkoopplek bij Paal 17 of de markt. Contact met mensen, ijs aanprijzen: hartstikke leerzaam én leuk. 

Image

In de winkel

GROWKITS

GROWKITS

Kweek je eigen oesterzwammen op koffiedik van Texelse bedrijven!

Kadotip

IJsbollenkaart

IJsbollenkaart

Handige cadeaukaart voor 6 of 10 ijsbollen. Voordelig ambachtelijk ijs proeven!

Hoornderweg 46
1797 RA Den Hoorn

Telefoon: 0222 - 31 94 82
Telefoon winkel: 0222 - 31 95 12

Openingstijden

ma   9.00-16.00  uur
di   9.00-16.00  uur
wo   9.00-16.00  uur
do   9.00-16.00  uur
vr   9.00-16.00  uur
za   9.00-16.00  uur

biologisch & dynamisch!