VISIE

Op Novalishoeve laten wij ons inspireren door het antroposofisch mensbeeld. We proberen mensen te begrijpen, handelend vanuit hun lichamelijke, zielsmatige en geestelijke impulsen. Zowel de persoon die je voor je hebt, als de totale samenleving. Elk mensenleven heeft hierin een unieke plaats en een eigen opgave. Deze opgave kan zich afspelen op fysiek, verstandelijk of psychisch gebied en wordt soms als probleem ervaren. Achter deze problemen schuilen allerlei ontwikkelingskansen! Wij willen ze graag zichtbaar maken, samen met de ander. Deze visie heeft direct invloed op onze grondhouding, waarbij ieder mens als gelijkwaardig aan de ander wordt gerespecteerd.

Levensvraag

Ieder mens is verantwoordelijk voor zijn eigen leven. Het hangt van iemands draagkracht af in hoeverre hij of zij deze verantwoordelijkheid alleen kan dragen. Soms ontstaat uitdrukkelijke behoefte aan ondersteuning. Novalishoeve wil ondersteuning bieden, op een manier die aansluit bij de client. Zo zoeken wij samen met de cliënt – én in samenwerking met betrokken personen – naar het antwoord op zijn of haar levensvraag. Wij verbinden ons met die levensvraag en gaan samen op pad. Het is in de lijn met de visie en werkwijze van de Raphaëlstichting, waar wij onderdeel van uitmaken.

Rust en ritme

Het leven en werken op de boerderij is ons uitgangspunt. Het heeft een gezonde, helende werking op cliënten. Novalishoeve kent een vast ritme van activiteit en rust, van dag en nacht, en van de dagen in de week. Ritme is in onze visie een dragende kracht en vormt een belangrijke basis voor gezondheid. Op een boerderij staat alles in het teken van de seizoenen. Je beleeft dit natuurlijke ritme elke dag! Samen werken aan zinvolle producten heeft bovendien een positief effect op de eigenwaarde en de sociale vaardigheden van de cliënt. Daarnaast bieden we specifieke therapeutische behandelingen, bijvoorbeeld muziektherapie en gesprekstherapie.

BESTE PLEK

‘Ik woon op de groep, maar ik kan doorstromen naar een appartement op het erf of buitenhuis in Den Burg. Dat ga ik zeker doen, met langzame stappen. Vanwege mijn verslaving heb ik op veel plekken gewoond. Dit is toch wel de beste, qua begeleiding en begrip. Op Novalishoeve kan ik verder komen. Het is de eerste plek waar ik niet weg wil!’

Image

In de winkel

GROWKITS

GROWKITS

Kweek je eigen oesterzwammen op koffiedik van Texelse bedrijven!

Kadotip

IJsbollenkaart

IJsbollenkaart

Handige cadeaukaart voor 6 of 10 ijsbollen. Voordelig ambachtelijk ijs proeven!

Hoornderweg 46
1797 RA Den Hoorn

Telefoon: 0222 - 31 94 82


Telefoon winkel: 0222 - 31 95 12

 

Openingstijden

ma   9.30-16.30  uur
di   9.30-16.30  uur
wo   9.30-16.30  uur
do   9.30-16.30  uur
vr   9.30-16.30  uur
za   9.30-16.30  uur

biologisch & dynamisch!