OVER ONS

Novalishoeve is een biologisch (dynamisch) boerenbedrijf op Texel. Op zo’n 40 ha landbouwgrond telen wij vele gewassen. Er lopen ook melkkoeien, schapen, varkens en kippen. Het land en onze dieren geven ons natuurlijke ingrediënten; ze vormen de basis voor ambachtelijke producten. Alles wordt in de productieruimte vervaardigd, waar vakmanschap hoogtij viert. Het resultaat – van kaas tot brood en ijs – verkopen wij in onze winkel. Novalishoeve levert ook aan de retail, horeca en toeristische sector. Ondertussen staan de deuren wagenwijd open voor bezoekers. Texelaar en toerist zijn van harte welkom om een kijkje te nemen. Trotse medewerkers vertellen graag over het werk en leven op Novalishoeve.

Zorgboerderij

Novalishoeve is tevens een zorgboerderij op Texel. We bieden professionele zorg en werkplekken aan jong volwassenen met een psychiatrische zorgvraag en/of een licht verstandelijke beperking. Ons doel is om mensen zich te laten ontwikkelen en te begeleiden naar passend werk. De veilige omgeving, de structuur en het werkritme op de boerderij dragen daaraan bij.

Novalishoeve is onderdeel van de Raphaëlstichting, een zorgaanbieder in Noord- en Zuid-Holland.

RIJKE GROND

Novalishoeve boert goed! We doen dit op 40 ha landbouwgrond, waarvan 10 ha wordt gepacht van Staatsbosbeheer. We verzorgen 25 melkkoeien, 25 stuks jongvee, 2 zeugen (met max 40 vleesvarkens), 100 legkippen, 40 schapen en enkele bijenvolken.

Image

In de winkel

Donderdag en vrijdag: pizzadag!

Donderdag en vrijdag: pizzadag!

Elke donderdag en vrijdag maken de bakkers verse pizza's!

Kadotip

IJsbollenkaart

IJsbollenkaart

Handige cadeaukaart voor 6 of 10 ijsbollen. Voordelig ambachtelijk ijs proeven!