TUIN

Heb je groene vingers? Dan weet je dat tuinieren een flinke klus is! Op Novalishoeve maken vele handen licht werk. We starten vroeg in het voorjaar. Kassen bemesten en frezen en… zaaien! Radijs, snijbiet, peultjes en nog veel meer. Zodra de zon zich meer laat zien, doen het voorwerk in de tuin. Mest rijden, ploegen en de bedden op orde brengen voor alle gewassen, kruiden en bloemen die we er planten en zaaien.

Lekker gezond

De natuur geeft de maanden erna een rijke oogst. Het is een kleurrijke, bonte verzameling. Van sla tot courgette en rode kool; de kratten raken boordevol. We proberen de productie zodanig te plannen, dat er het hele jaar door seizoensgroente in onze winkel ligt. Ook de lokale supermarkt, hotels en restaurants gebruiken onze groenten. Wie tussentijds een rondje loopt, ruikt de krachtige geur van verse kruiden, zoals peterselie en citroen basilicum. We verkopen ze in bosjes. Voor de kruidenthee verzamelen we prachtige ingrediënten. Brandnetel, berkenblad, meidoornbloesem, vlierbloesem, korenbloem, viooltjes, dropplant, munt. Ja, je moet er even op wachten! Pas in het najaar is alles goed gedroogd en maken we onze theemengsels. Er vliegen jaarlijks 1300 zakjes over de toonbank. Hmm… dat smaakt en ruikt lekker!

Samenwerken

De winter een rustige periode? Daar heb je het mis! Er is het hele jaar genoeg te doen. We werken ook samen met partners op het eiland. Voor Staatsbosbeheer doen we bijvoorbeeld klussen in het bos en de duinen. Zo bieden we jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt veel werkervaring.

NIEUWE OOGST

Vanaf april schieten de gewassen, planten en kruiden de grond uit. Dankbaar oogsten wij seizoensproducten: lekker en vers. In het dagcafé ontdek je de rijke smaken in onze zuivel, broodjes of ijs. En krijg je er geen genoeg van, neem dan producten van Novalishoeve mee naar huis. In de winkel vind je een ruim assortiment.

Image

ACTIVITEITEN

In de winkel

GROWKITS

GROWKITS

Kweek je eigen oesterzwammen op koffiedik van Texelse bedrijven!

Kadotip

IJsbollenkaart

IJsbollenkaart

Handige cadeaukaart voor 6 of 10 ijsbollen. Voordelig ambachtelijk ijs proeven!

Hoornderweg 46
1797 RA Den Hoorn

Telefoon: 0222 - 31 94 82


Telefoon winkel: 0222 - 31 95 12

 

Openingstijden

ma   9.30-16.30  uur
di   9.30-16.30  uur
wo   9.30-16.30  uur
do   9.30-16.30  uur
vr   9.30-16.30  uur
za   9.30-16.30  uur

biologisch & dynamisch!