BOERDERIJ

Novalishoeve is een bijzonder boerenbedrijf. We telen diverse gewassen en in het land lopen koeien. Op ons erf laat de beestenboel van zich horen: kippen, varkens, poezen. We werken volgens een biologisch dynamische methode. Wat dat betekent? Je werkt met respect voor het rijke bodemleven en benut de natuurlijke omgeving. Er gaan op Novalishoeve geen kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen of antibiotica door onze handen.

Vrij spel

De verzorging van de bodem staat centraal en vormt het ‘kapitaal’ van ons boerenbedrijf. De kring is gesloten: gewassen zijn prachtig voer voor de dieren, die op hun beurt weer mest leveren waarmee wij de bodem kunnen voeden. Om de boerderij liggen graslanden vol kruiden, waar koeien in alle rust gedijen. Op de landbouwgrond groeien mooie voedingsmiddelen, zoals aardappelen, graan, groente en kruiden. Als boer voelen wij ons verantwoordelijk voor het stukje aarde dat wij beheren. Vogels, insecten, kikkers en klein wild krijgen er vrij spel. We hebben oog voor de weidevogels; we maaien pas nadat de jongen uitvliegen en werken om nesten heen.

Vooruit kijken

Op een boerderij ben je één met de natuur. Deze gezonde, gestructureerde omgeving blijkt een ideale leer- en werkplek. Novalishoeve biedt jongeren die in problemen zijn geraakt, een kans om zich te ontwikkelen. Ze draaien mee in het dagelijks boerenleven en het productieproces van onder meer zuivel en brood. Het geeft de nodige handvatten om weer vooruit te kunnen komen in de maatschappij.

RIJKE GROND

Novalishoeve boert goed! We doen dit op 40 ha landbouwgrond, waarvan 10 ha wordt gepacht van Staatsbosbeheer. We verzorgen 25 melkkoeien, 25 stuks jongvee, 2 zeugen (met max 40 vleesvarkens), 100 legkippen, 40 schapen en enkele bijenvolken.

Image

ACTIVITEITEN

In de winkel

GROWKITS

GROWKITS

Kweek je eigen oesterzwammen op koffiedik van Texelse bedrijven!

Kadotip

IJsbollenkaart

IJsbollenkaart

Handige cadeaukaart voor 6 of 10 ijsbollen. Voordelig ambachtelijk ijs proeven!

Hoornderweg 46
1797 RA Den Hoorn

Telefoon: 0222 - 31 94 82


Telefoon winkel: 0222 - 31 95 12

 

Openingstijden

ma   9.30-16.30  uur
di   9.30-16.30  uur
wo   9.30-16.30  uur
do   9.30-16.30  uur
vr   9.30-16.30  uur
za   9.30-16.30  uur

biologisch & dynamisch!