IJSMAKERIJ

Op Novalishoeve maken we vers roomijs en sorbetijs, met een rijke smaak. Onze tip: neem er de tijd voor. Hebben wij ook gedaan. Het begint in de wei, waar de koeien in alle rust volle melk produceren. Het ijsseizoen loopt mooi parallel met de periode waarin onze ‘dames’ buiten lopen. Ze eten diverse soorten kruiden en gras, wat de melk een krachtige smaak geeft. In de ijskeuken werken we met oog voor detail. En puur natuur! Alle gebruikte ingrediënten zijn biologisch. We verwerken vooral eigen producten: melk, room, yoghurt, kwark, fruit en kruiden. Je proeft dus uitsluitend ‘echte’ ingrediënten, geen smaakpasta’s of aroma’s!

Tijdrovend werkje!

Ambachtelijk ijs maken is een flinke klus. Maar het is het waard. Alle tijd en aandacht vertaalt zich in een rijke smaak en mooie structuur.

  • In de ijsketels gaan dagverse melk en room. Beetje suiker en bindmiddel erbij en ‘opstoken’ tot 72 C.
  • Na het terugkoelen laten we het mengsel 36 uur rijpen. Voilà, een volle, romige basis!
  • Nu kunnen onze ijsmakers ‘los’! Vanille, kwark, fruit, kruiden; de natuur zorgt voor heerlijke smaken.
  • Lekker mixen en rondjes draaien in de ijsmachine. In 12 minuten koelen we het mengsel tot onder het vriespunt.
  • Bij stracciatella ijs stoppen we de ijsmachine nét iets eerder, om gesmolten chocolade erdoor te gieten. Even draaien en je krijgt knapperige stukjes.
 

IJSVERKOOP

De ijsmakers zijn van april tot oktober aan de slag! Je kunt ons ijs kopen in het dagcafé van Novalishoeve en bij de drie ijskarren. We staan op markten over heel Texel en vlakbij Paal 17. Ook in diverse restaurants of strandpaviljoens vind je ijs van Novalishoeve.

Image

In de winkel

Donderdag en vrijdag: pizzadag!

Donderdag en vrijdag: pizzadag!

Elke donderdag en vrijdag maken de bakkers verse pizza's!

Kadotip

IJsbollenkaart

IJsbollenkaart

Handige cadeaukaart voor 6 of 10 ijsbollen. Voordelig ambachtelijk ijs proeven!