BAKKERIJ

Wij zijn een stel geluksvogels! Wij worden dagelijks omringd door de geur van vers brood. Het is geweldig om je eigen, ambachtelijke brood te maken. Zacht van binnen, lekker knapperig van buiten. Daarvoor heb je de juiste ‘skills’ nodig. Als vakman én zorgondernemer leren wij jongeren van Novalishoeve de kneepjes van het vak. Het geeft voldoening en zelfvertrouwen. We produceren diverse soorten desembrood, zonder enige toevoeging van commerciële gist. Vier soorten graan van eigen land vormt de belangrijkste grondstof! Verder komen er alleen pure ingrediënten aan te pas: water, meel, zout. En voor de smaak? Zaden, noten, kruiden, groenten, vlees of kaas Ook onze taarten bakken we met eigen grondstoffen: boter, room, kwark, meel en fruit. Zijn ingrediënten niet voorhanden, dan worden ze ingekocht. Als het kan lokaal en altijd biologisch!

Geheim van succes

  • Goed, we geven ons geheim prijs. Het moederdeeg is onze ‘heilige’ basis!
    Het bestaat uit 50% water en 50% eigen roggen. We geven het alle tijd om te rijzen. Dat geeft ons desembrood haar karakteristieke smaak, knapperige korst en veerkrachtige kruim. En je kunt het lang bewaren, zonder gebruik van broodverbeteraars of conserveermiddelen.
  • Het deeg volgt een lange weg! Via bakken en rieten manden (deels in de koelkast) is het bijna 24 uur ‘onderweg’ voordat we het in de oven bakken.
  • Voordat we broden de oven in doen, snijden we deze in. Ja, het ziet er dan straks leuker uit! Maar het heeft ook een functie. Het voorkomt scheuren en het brood kan hierdoor zijn maximale volume krijgen.
  • In de oven ‘stomen’ we de etage waarin het brood wordt gebakken. Er komt een dun laagje water over het brood. De warmte komt beter bij de kern. Het resultaat is een knapperig brood, met een heerlijke geur!

ZO GAAT DE MOLEN

Het graan van Novalishoeve wordt traditioneel op steen gemalen bij Molen De Gouden Engel in Koedijk, waar met liefde het oude ambacht van molenaar levend wordt gehouden. Bovendien is deze molen SKAL-gecertificeerd en daarmee dus volledig biologisch!

Image

ACTIVITEITEN

In de winkel

GROWKITS

GROWKITS

Kweek je eigen oesterzwammen op koffiedik van Texelse bedrijven!

Kadotip

IJsbollenkaart

IJsbollenkaart

Handige cadeaukaart voor 6 of 10 ijsbollen. Voordelig ambachtelijk ijs proeven!

Hoornderweg 46
1797 RA Den Hoorn

Telefoon: 0222 - 31 94 82


Telefoon winkel: 0222 - 31 95 12

 

Openingstijden

ma   9.30-16.30  uur
di   9.30-16.30  uur
wo   9.30-16.30  uur
do   9.30-16.30  uur
vr   9.30-16.30  uur
za   9.30-16.30  uur

biologisch & dynamisch!